tisdag 4 maj 2010

Den rödgröna sidan dominerar media just nu

I drygt en veckas tid så har de rödgröna partierna dominerat media. (DN, SvD) Det är välkommet, eftersom det brukar vara tvärtom: tack vare de borgerligas övertag när det gäller dagstidningar, så är det deras budskap som brukar komma fram i störst utsträckning och bli vänligast skildrat.

Men den senaste veckan så har något hänt, och det har förstås att göra med det rödgröna budgetalternativet. Det var många som inte trodde att vi skulle kunna komma överens, men det gjorde vi. Ikväll har vi haft ett gemensamt gruppmöte med riksdagsgrupperna för s, v och mp i andrakammarsalen i riksdagen för att manifestera budgetuppgörelsen, och visa att vi är beredda att ta över. Mona Sahlin, Lars Ohly och Peter Eriksson talade.

Nu har vi tagit initiativet, och bollen går över till de borgerliga. Hur tänker ni klara jobbfrågan? Hur tänker ni klara klimatutmaningarna? Det duger inte med att tala om vad ni inte tänker göra... (SvD, SvD, DN)

Nu får nog de borgerliga skärpa sig lite, annars blir det ingen match alls.

Själv presenterade jag budgeten igår i Kristianstad, ihop med Gustav Fridolin (mp) och Marianne Berg (v). Vi fick bra genomslag (Radio Kristianstad, Norra Skåne, Kristianstadbladet), och det visar att intresset för det rödgröna alternativet är stort.

I helgen firade vi ju också Första Maj, och jag talade i Borås. Radion rapporterade att det var det högsta deltagandet på 15 år, och nog kände jag av att det var en mycket god stämning. Vi ska nog kunna ta tillbaka Borås också! (Radio Sjuhärad).

1 kommentar:

Anonym sa...

Lets cross the bridge when we come to it......................................................